Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Opgroeien

Heb jij als ouder/verzorger behoefte aan advies en ondersteuning op het gebied van opvoeden van je kind? Hiervoor zijn diverse mogelijkheden:

Voor online advies over positief opvoeden verwijzen wij je graag naar www.positiefopvoeden.nl

1.Hoorn: hét punt voor zorg en ondersteuning 
De gemeente is verantwoordelijk voor de ondersteuning van inwoners op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. 1.Hoorn is hét punt, dichtbij in de wijk, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen rond zorg en ondersteuning. Onder regie van de gemeente werken deskundigen vanuit verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder medewerkers van Stichting Netwerk, samen in 1.Hoorn.

Een vast contactpersoon
In totaal werken circa 70 deskundigen vanuit verschillende terreinen samen, denk aan de ouderenzorg, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp, Wmo en ondersteuning aan mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking. Vanuit Netwerk nemen sociaal werkers deel aan 1.Hoorn. 
Alle medewerkers van 1.Hoorn weten de weg in de wijken en buurten, komen naar de mensen toe en kennen de lokale en regionale organisaties.
1.Hoorn kent drie teams voor de verschillende stadsdelen in Hoorn:

 • Grote Waal, Binnenstad, Venenlaankwartier, Hoorn-Noord 
 • Risdam, Nieuwe Steen, Zwaag, Bangert en Oosterpolder 
 • Kersenboogerd, Blokker Hoorn-80

Inloopspreekuren 1.Hoorn

 • Gemeentehuis: maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur
  Bezoekadres: Nieuwe Steen 1, 1625 HV in Hoorn
 • Wijkcentrum Grote Waal: dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur
  Bezoekadres: Grote Beer 3, 1622 ES in Hoorn
 • Gezondheidscentrum Kersenboogerd: woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur (melden bij receptie) 
  Bezoekadres: Brederodegracht 1, 1628 LZ in Hoorn

Je kunt zo binnenlopen óf een afspraak maken via 0229-252200. Zo is er altijd hulp in de buurt. Wie een vraag heeft, krijgt één vast contactpersoon. Deze gaat samen met de hulpvrager op zoek naar een passende oplossing.

Begeleiding ouders met kinderen met een VVE-indicatie 
Specifiek voor ouders met kinderen die een VVE-indicatie hebben organiseren de buurtmoeders van Netwerk wekelijks groepsbijeenkomsten om ouders in staat te stellen hun kind zo goed mogelijk te begeleiden. In deze groepsbijeenkomsten worden de thema's behandeld waar de kinderen op de peuterspeelschool of de basisschool groep 1 en 2 mee bezig zijn, maar bieden ook ruimte voor het uitwisselen van opvoedingsvraagstukken. Op deze manier zijn de bijeenkomsten zowel voor ouders als leidsters en leerkrachten een welkome aanvulling op de reguliere oudercontacten. Ook ontmoeting en uitwisseling van kennis en ervaring van ouders onderling is een zeer belangrijk aspect.

Coördinatie buurtmoeders: Fauzeia Akalei, f.akalei@netwerkhoorn.nl of 0229-219966.

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal