Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

1.Hoorn

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning van inwoners op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. 1.Hoorn is hét punt, dichtbij in de wijk, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen rond zorg en ondersteuning. Onder regie van de gemeente werken deskundigen vanuit verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder medewerkers van Stichting Netwerk, samen in 1.Hoorn.

Kijk voor meer informatie op www.1punthoorn.nl

Eén vaste contactpersoon 
In totaal werken circa 70 deskundigen vanuit verschillende terreinen samen, zoals de ouderenzorg, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp, Wmo en ondersteuning aan mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking samen. Vanuit Netwerk nemen sociaal werkers deel aan 1.Hoorn. 

De medewerkers van 1.Hoorn weten de weg in de wijk, komen naar de mensen toe en kennen de lokale en regionale organisaties.
1.Hoorn kent drie teams voor de verschillende stadsdelen in Hoorn. Zo is er altijd hulp in de buurt. Wie een vraag heeft, krijgt één vaste contactpersoon. Deze gaat samen met degene die hulp vraagt op zoek naar een passende oplossing.

Inloopspreekuren 1.Hoorn

Dag

Tijd

Locatie

Adres

Maandag

09:00-11:00

De Kreek

Meetketting 1-3
Hoorn

Dinsdag

14:00-16:00

Wijkcentrum
De Zaagtand

Sint Eloystraat 106 
Hoorn

Woensdag

09:00-11:00

Gezondheidscentrum
Kersenboogerd

Betje Wolffplein 170

Donderdag

09:00-11:00

Gezondheidscentrum
Kersenboogerd

Betje Wolffplein 170

Donderdag

09:00-11:00

Wijkcentrum
De Huesmolen

Huesmolen 60
Hoorn

Vrijdag

09:00-11:00

Wijkcentrum
Grote Waal

Grote Beer 3
Hoorn

Vrijwilliger aan het woord

Bert Duijndam

Mensen blij maken is het allerleukste wat er is!

De waardering die ik krijg wanneer ik mijn plaatjes draai is geweldig. Een blij gezicht is met geen geld te betalen. Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je open staan voor anderen en hen willen helpen. En dat wil ik na 43 jaar gelukkig nog steeds.

Bert Duijndam

Als vrijwilliger kun je een positieve bijdrage leveren aan de deelnemers én aan jezelf

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, het is leuk, je geniet ervan en je krijgt er zoveel voor terug!

Annelies Voetelink

Vrijwilligerswerk geeft zoveel voldoening!

Ik werd als taalmaatje gekoppeld aan een anderstalige waar ik een fijne vriendschap aan heb overgehouden. Ik mag ook deelnemen aan haar cultuur en zo leren we van elkaar en dat is erg leuk!

Martine Bel

Met alle liefde kook ik voor mijn medebewoners

Met alle liefde kook ik voor de deelnemers van de Eettafel. De dankbaarheid en het contact met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers zijn voor erg waardevol. Dankzij dit contact ga ik vaker mijn huis uit en blijf ik onder de mensen. 

Vivian

Wijkcentrum De Huesmolen voelt als mijn tweede huis

Ik kom al in het wijkcentrum sinds ik een peuter was. Het voelt echt als mijn tweede huis. Wat ik het leukste vind is kletsen met de bewoners, achter de bar staan en gasten helpen. 

Joeri

Het vertrouwen in hun potentie, geeft vertrouwen in mijn potentie

Als coach voor Coaching voor scholieren ontdek ik hoe waardevol het is om zonder oordeel 100% aanwezig te zijn bij een gesprek. Ik zie daardoor mensen tot bloei komen! Het vertrouwen in hun potentie, geeft mij het vertrouwen in mijn eigen potentie. 

Kalijn Oostewaal