Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

De Buurtbrasserie

De Buurtbrasserie is in maart 2020 gestart met als doel om inwoners uit de wijk Kersenboogerd met een beperkt budget en die eenzaamheid ervaren, bij elkaar te brengen door middel van een diner in wijkcentrum Kersenboogerd. Vrijwillige koks bereiden elke week een gezonde maaltijd en de delnemers ontmoeten andere buurtbewoners onder het genot van een gezonde en betaalbare maaltijd. Door de coronacrisis zijn de wijkcentra gesloten en kan deze eettafelactiviteit niet meer op locatie plaatsvinden.
Als alternatief bedachten de vrijwilligers, onder leiding van Maria van Nuland, sociaal werker bij Stichting Netwerk, de huis-aan-huis maaltijdservice. Al enkele weken genieten de deelnemers van de Buurtbrasserie van hun maaltijd die thuis wordt bezorgd, vaak ook nog met een leuke geste vanuit kinderen zoals een tekening, een kaartje of knutselwerkje en bloemen van lokale ondernemers. Allemaal bedoeld om deze eenzame groep mensen een hart onder de riem te steken.

Partners
De Buurtbrasserie is in mogelijk gemaakt door een donatie van de Rabobank en gemeente Hoorn. De deelnemers zijn doorgegeven door onder andere 1.Hoorn, Stand-by en Esdégé-Reigersdaal. Stadslandbouw Hoorn heeft verse groenten geleverd. Ook Edo Groente & Fruit draagt het initiatief een warm hart toe. Oranje Fonds heeft ervoor gezorgd dat de Buurtbrasserie op aangepaste wijze door kan gaan met dit project tijdens de coronacrisis. Ook Intermaris steunt het project voor de periode sept. 2020 tot en met januari 2021. Er lopen nog aanvragen om het project nog langer door te laten gaan. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de Buurtbrasserie kun je contact opnemen met Maria van Nuland via m.v.nuland@netwerkhoorn.nl.

Artikelen
Noordhollands Dagblad 18 maart 2020

Noordhollands Dagblad 30 april 2020