Corona maatregelen
Stichting Netwerk: Verbindt, versterkt, voorkomt

Geldzorgen? Blijf er niet mee zitten!

02-02-2021

De meeste mensen met geldzorgen vinden het moeilijk om hierover te praten of hulp te vragen. Vaak schamen ze zich, of voelen ze zich schuldig. Maar een schuld is lang niet altijd je eigen schuld. En het kan iedereen overkomen. Het is daarom prettig als er iemand naar je luistert en meedenkt. Iemand in jouw omgeving bijvoorbeeld. Maar je kunt ook bij de deskundigen van 1.Hoorn of Stand-by terecht. Zij hebben ervaring en helpen je graag verder op de manier die bij jouw past. 

De ervaring van Sacha Daalder (47 jaar)
Sacha en haar man Martin kwamen ook in de problemen met hun geld. Zij gaven steeds meer uit, terwijl kun inkomsten gelijk bleven. Zij zochten contact met 1.Hoorn en gingen zelf aan de slag om de problemen op te lossen. Maar zij stonden er niet alleen voor. Sacha Daalder: “Een fijn huis in Bangert en Oosterpolder, een mooie auto voor de deur, twee keer per jaar op vakantie: bij ons thuis liep financieel alles op rolletjes. Tenminste, dat dacht ik. Ondertussen stapelden de schulden zich op. Tot het moment dat ik niet meer kon pinnen. Ik vond het heel moeilijk om toe te geven dat mijn man en ik hulp nodig hadden. En ik schaamde me: hoe hadden we het zover laten komen? Maar ik was ook bang: stel dat we ons huis moesten verkopen? Daarom heb ik toch de stap gezet en gebeld met de deskundigen van 1.Hoorn. Zij stelden de juiste vragen en gaven ons vertrouwen. Via 1.Hoorn kwamen we in contact met ‘SchuldHulpMaatje’ Mariette. Zij bracht orde in de chaos, gaf ons tips en dacht met ons mee. Wat ik daarbij het allerfijnste vond: zonder ons te veroordelen. Nu zijn we een tijdje verder en hebben we weer rust in ons hoofd en binnen ons gezin. Het gaat echt beter. Ook onze zoons hebben nu een bijbaantje om zelf geld te verdienen.”

Meer informatie
Herken je je in de situatie van Sacha of is er iemand in jouw omgeving die geldzorgen heeft? Kijk voor hulp en tips op www.hoorn.nl/zorgdichtbij of kijk in de folder. Je kunt ook contact opnemen met een sociaal werker van Stand-by via stand-by@netwerkhoorn.nl 

Stand-by van Stichting Netwerk
Budgetbegeleiding (door maatjes):
zij begeleiden huishoudens met financiële problemen naar een overzichtelijke thuisadministratie en geven handvatten hoe het anders kan.
Ondersteuning (door maatjes):
zij ondersteunen huishoudens in de alledaagse dingen. Dit kan zijn samen formulieren lezen/invullen, opruimen in huis, samen op pad gaan en actief worden. Een maatje biedt informele hulp waardoor bewoners de alledaagse dingen beter aan kunnen.

Het Stand-by team

Linda Gerth, wijkcentrum Kersenboogerd tel. 0229 - 219966
Antoinette Roovers, wijkcentrum Grote Waal, tel. 0229-280940